Mas Palou, els orígens com a masia rural al Penedès

Mas Palou, allotjaments rurals amb molta història

Porta de Mas Palou, turisme rural al PenedèsVolem iniciar l’any fent una mirada al recorregut de Mas Palou des dels seus orígens com a masoveria fins a ser allotjaments rurals. Era l’any 1995 quan nosaltres, el Santi i l’Adelina, ens vam fer càrrec de la finca de Can Cerdà de Palou. Tot d’una, una família amb les nenes molt petites ens vam haver d’ocupar del patrimoni familiar que durant generacions s’havia dedicat a les tasques agrícoles, sobretot al conreu de la vinya i les oliveres. Una finca amb masoveries, cal Joaquim i cal Lluís, que feia temps que estaven tancades i que corria el perill que s’enrunessin i acabéssim així amb la tasca de moltes generacions.

Va ser un moment difícil, de decisions complicades. Però el que vam tenir clar és que volíem preservar el patrimoni, la terra que havia acompanyat la família durant tant de temps i és així com va néixer la idea de convertir part de Can Cerdà en la masia rural de Mas Palou. Vam començar restaurant Cal Joaquim, la masoveria, la que estava en millors condicions. Encara recordem amb alegria la primera família que ens va fer confiança i hi va passar les vacances. Una família del Brasil, que sense saber-ho donava el tret d’inici al caràcter que s’aniria formant tots aquests anys fins arribar on som ara. Perquè Mas Palou és per sobre de tot un espai on gaudir dels dies d’oci i compartir, si es vol, les vivències dels que en formen part. Avui les nostres masoveries convertides en allotjaments rurals han tingut hostes de tot el món. Més endavant Mas Palou va créixer arreglant la segona Masoveria, Cal Lluís, que també té una història pròpia que requereix una explicació més llarga i la deixem per un altre dia.

Durant aquestes festes nadalenques hem tingut gent d’Irlanda, dels Països Baixos i fins i tot gent de Vilanova i la Geltrú. A tots ells, gràcies per haver escollit les nostres cases rurals i els millors desitjos per aquest any que comença. A tothom, Bon any nou!

Comentaris

  1. Joan Pintado

    Les coses funcionen més bé per la gent que ho porta que no pas per la idea en si. Enhorabona per la pàgina.

Deixa un comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada