La capella de Sant Jaume, la joia de Mas Palou

La capella de Sant Jaume a Mas PalouEns ha fet molta il·lusió que els hostes d’aquest cap de setmana ens demanessin veure la capella. Això, pel que es veu, és un fet excepcional a les cases rurals, per bé que moltes de les cases pairals al Penedès en tinguin una. La nostra capella, com la resta de Mas Palou, té la seva pròpia història.

Visita una capella amb llegenda

La Capella està situada davant de la masia de Can Cerdà de Palou. Va ser construïda al segle XVII tal com es pot veure a la llinda de la porta, on hi ha inscrita la data de 1623. Consta d’una sola nau, coberta amb teulada a dues aigües, damunt la qual hi ha un campanar d’espadanya. Està dedicada a l’apòstol Sant Jaume, passant així a ser visita obligada pels peregrins de l’època que feien el camí de Santiago. La llegenda diu que un grup ells, després de romandre aixoplugats a la Capella, van deixar pintat un quadre amb la imatge del Sant, que fins la guerra civil va presidir l’altar i que malauradament van cremar.

Els nostres avis, després de la guerra, van fer reproduir la imatge en forma de vitrall, que avui podreu veure si veniu a Mas Palou en alguna de les ocasions que l’obrim, per exemple a l’estiu quan organitzem els concerts de música clàssica a la capella. També, si l’ocasió ho demana, l’obrim per aquells hostes que volen gaudir plenament del que els ofereix el nostre entorn immediat: enoturisme, gastronomia i també història de la nostra terra.
Concert d'estiu a la capella de Sant Jaume

Aquest estiu, Cristina Blasi, mezzosoprano i Joan Garrobé, guitarra, van interpretar diversos temes de Heitor Villa-Lobos, Isaac Albéniz, Manuel de Falla, Manel Camp, Leonard Berstein, Thad Jones i George Gershwin a la Capella de Sant Jaume. Va ser un èxit, fet que ens farà repetir-ho al llarg de l’any.

Comentaris

Deixa un comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.