Primera anyada de l’Oli de Mas Palou

Presentem la primera anyada de l’oli, però no és la primera vegada que collim les olives de les oliveres centenàries de Mas Palou, ni que les portem al molí ni que en gaudim a casa.

Oli de Mas Palou. Collita 2017Aquesta vegada és diferent, però. Aquesta vegada hem embotellat l’oli tal com es mereix, com la petita joia de Mas Palou. És el fruit d’unes oliveres que ja hi eren abans d’acollir els hostes a les Masoveries, que han vist créixer generacions de la família. Oliveres que ja eren ecològiques abans que n’existís la certificació. I que fan un oli d’arbequina saborós, afruitat amb aquell punt d’amargor que va tan bé a l’hora d’untar-hi el pa, que fa delir.

No és perquè ens estimem les oliveres com si fossin de la família, que ho són. Si no perquè creiem que tanta història no la podem presentar de qualsevol manera, que l’hem envasat, l’oli, en petites ampolles que guardaran totes les seves propietats abans d’encetar-les. Un oli únic que s’afegeix a les melmelades de cabernet que elaborem cada any (i que tenim esgotades).

Tot el procés l’hem cuidat: olives collides a mà per portar-les al Molí de Cal Sadurní on per mitjans mecànics i sempre en fred, n’hem extret l’oli que després hem passat als envasos que etiquetem i numerem a mà, perquè qui els adquireixi pugui saber de l’excepcionalitat del producte. En aquesta primera ocasió, només n’hem fet 60 ampolles, que esperen arribar a les taules pacientment.

Comentaris

Deixa un comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.