L’entorn d’una casa rural al Penedès

La masia, el paisatge civilitzat

Vinyes i boscos, masos i cellers. La remor del camp sota la llum mediterrània. Camins, turons, alzines. Els petits llogarets que esquitxen l’horitzó ondulat. Aquest és l’entorn de la nostra rural al Penedès: un destí inoblidable per a les teves vacances.

Qualsevol passejada pels voltants de Mas Palou dibuixa un paisatge rural ordenat, una imatge de serenitat i mesura, que és ancestral i alhora molt viva. Aquí, al cor del Penedès, el pas del temps ha creat un entorn plaent, on tot és proper i cordial. És un entorn amable que propicia el descans, la desconnexió i l’harmonia.

Segurament, la viticultura té molt a veure en aquest sentit de proporció i equilibri. És el conreu que ens és més propi perquè ha dotat de personalitat aquesta terra des de fa molts segles. És l’expressió més clara d’aquest context natural. I com se sol dir, allà on hi ha vinya hi ha civilització.

L’estada en una casa rural al Penedès permet gaudir de l’espectacle extraordinari de la vinya: els ceps nuus a l’hivern, l’inesperat esclat ple de vida a la primavera, el lent procés de maduració de l’estiu, la culminació de la verema i els colors daurats de la tardor. Aquesta és la singularitat del paisatge d’un territori com el de Mas Palou.

L'entorn d'una masia al Penedès

Mas Palou és una masia rural al Penedès que es troba situada enmig d’una finca, envoltada de jardins, on l’explotació agraria principal són les vinyes. Aquí podreu trobar varietats de raïm tan diverses com Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon… També es conreen oliveres de les quals s’obté un oli verge d’arbequina esplèndid.

L’entorn de Mas Palou és, així, una combinació singular d’història, de condicions naturals, d’esforç, de la voluntat d’extreure coses bones de la terra. També de saber viure. La gastronomia i les festes populars en són un gran exemple. Aquest és, en definitiva, un lloc on els visitants s’hi senten bé.

Activitats

Treu-li tot el suc a la teva estada en una casa rural al Penedès

Cada dia hi ha molts plans si estàs allotjat en una masia rural al Penedès! Hi ha la calma i el descans, però aquí trobaràs molt més. Per als visitants que aposten per una estada activa, la nostra comarca ofereix mil alternatives. Conèixer el camp i la seva gent, fer rutes a peu, en bicicleta, a cavall; assaborir una gastronomia de gran riquesa, visitar pobles i ciutats, practicar esports a l’aire lliure; gaudir de la cultura, de les famoses festes tradicionals i populars; tastar els vins i caves de prestigi mundial.

El Penedès és un petit país que ho té tot i s’adapta a allò que més interessi al visitant. Aquí descobriràs paisatges infinits de vinyes, propostes turístiques per fer en parella, amb amics o en família, i moltes opcions per gaudir de la teva escapada de cap de setmana o vacances.

Sant Sadurní d’Anoia, la població més propera, és la capital mundial del cava i ho celebra amb diversos esdeveniments imprescindibles al llarg de l’any. A Vilafranca del Penedès, la capital del Penedès, podeu viure la festa major, les fires de maig i la fira del gall, tot un aparador de la cultura tradicional. La costa és molt a prop, i a més d’unes platges meravelloses, a Sitges i a Vilanova i la Geltrú, gaudireu d’una gastronomia i d’una vida nocturna insuperables. Allotjar-se en una casa rural al Penedès ofereix també la possibilitat de descobrir allò més característic de la cultura mediterrània: la cosmopolita i mil·lenària Barcelona, les platges del Mediterrani i les runes de l’antiga capital romana a Tarragona, tot a només 30 minuts en cotxe!

Cellers modernistes impactants, visites a vinyes, els apassionants dies de verema, tastos i maridatges, i fins i tot un museu dedicat a la cultura del vi. Sou al paradís de l’enoturisme.

Art, música, teatre, fotografia, arquitectura, festivals. Sou inquiets i voleu cultura? Al Penedès trobareu propostes per a totes les sensibilitats.

Caminar és descobrir. A la porta de Mas Palou comença una xarxa de camins per explorar al vostre ritme un territori ple de sorpreses.

Balls i dracs, fil·loxeres i gegants, mercats tradicionals, festes majors i els emocionants castells, les torres humanes úniques al món. És la cultura popular, rica i seductora.

Sou actius? Voleu emocions fortes? Teniu moltes opcions per a unes vacances amb molta energia.

Prepareu-vos per un viatge pels sentits. Recordareu sempre paraules com xató, rostit, coca, gall, calçot, catània, garlanda i mil més.