Festes populars

Balls i dracs, fil·loxeres i gegants, mercats tradicionals, festes majors i els emocionants castells, les torres humanes úniques al món. És la cultura popular, rica i seductora.

Festa Major de Vilafranca

A Vilafranca del Penedès | Agost

La Festa Major de Vilafranca del Penedès, declarada Festa patrimonial d’interès nacional, és una de les grans festes majors de Catalunya. Des del segle XVII ha mantingut una estructura similar i té per escenari els carrers de la població. Se celebra entre el 29 d’agost i el 2 de setembre, sent el seu punt culminant el dia 30, diada de Sant Fèlix, patró de la ciutat.
Durant aquests 5 dies, els carrers s’omplen per acompanyar els entremesos i balls folklòrics en les seves actuacions en cercaviles i processons, per seguir les diades castelleres o gaudir de l’espectacle de música i foc que es produeix el dia de sant Fèlix, amb l’entrada del sant a la Basílica de Santa Maria.
Visita la seva web.

Festa de la Fil·loxera

A Sant Sadurní d'Anoia | Setembre

La Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia recorda com a final del segle XIX els sadurninencs vam superar la plaga de fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi. La Festa, que se celebra els dies 7 i 8 de setembre, té com a protagonistes el foc i la música. La Festa va començar amb un primer animal fantàstic de foc, però la primera fil·loxera aviat es va veure acompanyada d’altres elements, els pagesos, els ceps, els gegantons… fins esdevenir la festa més representativa de Sant Sadurní, una celebració que tots els sadurninencs es poden fer seva perquè s’hi agermanen la història, la tradició i el Sant Sadurní d’avui.
Visita la seva web.