Masia Mas Palou - Entourisme al Penedès

Blog

Les vinyes a l'hivern.

El cicle vegetatiu de la vinya té un període clau quan arriben les baixes temperatures

Fred, boira, diamants de rosada, terra humida... L'hivern és un període clau en el cicle vegetatiu de la vinya. El pagès treballa durant tota aquesta etapa que té una importància vital, per garantir una òptima qualitat en la pròxima collita.

Quan arriben les primeres gelades amb els vents del nord, arriben les caigudes de les fulles que senyalen que ha finalitzat el descens de la sàbia i que les vinyes es preparen per l'hivern entrant en temps de repòs.

vinya.png

Poda: La forma, la producció i la longevitat d'un cep, depen de la poda. Com i quan es poda, limitant els serments, podrà controlar la qualitat del raïm que tindrà cada cep.

poda.png

El plor del cep: El plor es la primera manifestació d'activitat del cep que indica l'època de repòs arriba al final. La planta plora degut a que al pujar la temperatura atmosfèrica i de la terra s'activa el metabolisme de manera que absorvi aigua i nutriens fins que, fluint pels seus vasos conductors, es produeix un degoteig constants per les ferides de la poda. Conegut com a plor del cep, és el senyal del final d'aquest cicle i s'inicia la bortació.

plor_cep.png

Aquests espectacles es viuen durant l'hivern a la vinya, a Mas Palou això ho sabem bé, amb diferents generacions de viticultors dedicats a la vinya recomanem 100% poder disfrutar i passejar per les vinyes durant aquesta època, ja que pot ser pel visitant una experiència maravellosa que pot servir per donar-se compte de l'estreta relació que uneix la vinya amb l'ecosistema. Al Penedès podràs trovar-hi des del cant d'ocells autòctons, com l'inesperada visita d'un porc senglar o conills que constitueixen un conjunt que permet un equilibri perfecte pel desenvolupament d'un raïm reconegut mundialment.

Maria Valles