Masia Mas Palou - Entourisme al Penedès

Història

 

Història de mas paloU

 

Benvinguts a casa nostra, Can Cerdà de Palou. La nostra família i els nostres avantpassats han viscut aquí i han treballat la terra des del 1378. Tenim la immensa sort que encara sigui casa nostra.

 
 
IMG_3181.jpg

La major part de l'arquitectura i les estructures actuals són de 1623 cap endavant. La capella que tenim al baluart data de 1623 i està dedicada a Sant Jaume. L'utilitzem un cop l'any, el 25 de juliol, per celebrar el seu patró amb una missa.

 

Els nostres cellers daten de 1872 i 1878. La nostra família els va fer servir per elaborar vi i licors al segle XIX. Després d'això ens hem centrat en el cultiu de la vinya, que venem a alguns elaboradors del Penedès. Conreem unes 70 hectàrees de vinya, amb varietats dels nadius xarel.lo, macabeu, parellada i muscat fins a altres com chardonnay, merlot i cabernet sauvignon. També fem oli d'oliva verge extra per al consum privat: família, amics i convidats. 

Durant la Guerra Civil espanyola, entre 1936 i 1939, la nostra família es va exiliar i la capella i els seus interiors van saquejats i danyats, així com parts de la casa. Afortunadament, la nostra família va poder recuperar-la.

Compartim la nostra propietat amb visitants que volen escapar-se al camp des de 1996, quan vam remodelar una masoveria, Cal Joaquim, i va néixer Mas Palou. Encara recordem el grup de brasilers que va passar aquí uns dies a l'estiu del 1996.

 

 

 

IMG_2851.jpg

Cal Joaquim va començar a tenir èxit, i vam arreglar la masoveria del costat, Cal Lluís, i fa pocs anys la Casa Sant Jaume. Tots els interiors han estat dissenyats per Adelina i Santi i intenten captar l'essència de la història amb les comoditats del present. Esperem que us agradin i poder compartir la vostra història aquí a Mas Palou.